Hoe werkt een warmtepomp?

Over Fujitsu

Een airco kan u het best vergelijken met uw koelkast. Warmte wordt onttrokken aan de binnenlucht, waardoor een koeleffect wordt gecreëerd. De onttrokken warmte wordt in het systeem afgegeven aan de buitenlucht. Bij een warmtepomp wordt dit systeem omgekeerd, waardoor warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht (zelfs bij vriestemperaturen). Deze warmte wordt afgegeven aan de binnenlucht (bij een lucht/lucht warmtepomp) of aan een hydraulisch systeem (bij een lucht/water warmtepomp). Bij deze laatste stroomt dit verwarmd water dan via een leidingcircuit naar een afgiftebron in de vorm van vloerverwarming, radiatoren of ventiloconvectoren, meestal in combinatie met het verwarmen van sanitair water.

 

 

Voordelen van een Fujitsu warmtepomp

Werking warmtepomp
Energie-efficiënt
Energie-efficiënt
Omdat er enkel elektriciteit nodig is voor het aandrijven van de compressor en de overige energie gehaald wordt uit de omgeving, is een warmtepomp een zeer energiezuinige manier van koelen en verwarmen. In vergelijking met klassieke radiatoren heeft een warmtepomp ook minder tijd nodig om de gevraagde temperatuur te bereiken. Fujitsu toestellen kunnen een rendement hebben van meer dan 500% (SCOP 5,12). Dit wil zeggen dat wanneer je voor 1 kW elektrisch vermogen input geeft, je meer dan 5 kW vermogen output krijgt. Hierdoor is een Fujitsu toestel een slimme keuze voor zowel uw portemonnee als uw comfort.
Individuele controle
Individuele controle
Met behulp van een multi-splitsysteem kan u tot 8 binnenunits verbinden aan één buitenunit om de temperatuur in elke kamer of ruimte apart te regelen en zo te voldoen aan de individuele behoeften. Ook kan u de binnenunits van niet-bezette ruimtes eenvoudig uitschakelen, wat kostenbesparend is. Bovendien kan je in een multi-split systeem verschillende modellen binnenunits (wandmodel, vloermodel, cassettemodel,…) met elkaar combineren zodat elk toestel past in de stijl van uw ruimte.
Het hele jaar door het beste comfort
Het hele jaar door het beste comfort
Fujitsu warmtepompen zijn geschikt voor het koelen en verwarmen tijdens alle seizoenen. Met één druk op de afstandsbediening kan u eenvoudigweg switchen van koelen naar verwarmen of vice versa. Diverse split-toestellen zijn ook uitgerust met een automatische omschakelmodus, waarmee de unit automatisch schakelt tussen verwarmen en koelen op basis van de ingestelde temperatuur en de kamertemperatuur. Zo blijft ook op wisselvallige dagen het klimaat in uw ruimte optimaal.
Betrouwbaar
Betrouwbaar
De producten van Fujitsu hebben een zeer hoge betrouwbaarheidsgraad dankzij de vele kwaliteitscontroles tijdens het productieproces. Ook is elk van de 5 productiefaciliteiten van Fujitsu ter wereld gecertificeerd volgens ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement). De jarenlange expertise van Fujitsu op vlak van HVAC in combinatie met de testen in diverse labo’s garanderen een uitstekende kwaliteit en een lange levensduur van alle toestellen.
Stille werking
Stille werking
Bij Fujitsu zijn de toestellen zo ontworpen dat u de werking ervan voelt, maar niet hoort. Zo kan u dankzij de Quiet Fan Mode of Low Noise Mode ook ’s nachts gebruik maken van de toestellen, zonder dat uw nachtrust hierdoor wordt verstoord. Omdat een warmtepompsysteem steeds bestaat uit een binnen- en buitenunit worden componenten die geluid kunnen voortbrengen, zoals de compressor en de motor, geïntegreerd in de buitenunit.
Eenvoudige installatie
Eenvoudige installatie
Voor het installeren van een Fujitsu warmtepomp dient u geen speciale ruimte te voorzien, noch heeft u meters kanaalwerk nodig om een binnen- en buitenunit te verbinden met elkaar. Met behulp van dunne, koperen leidingen kan een Fujitsu systeem perfect geïnstalleerd worden in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.
Een design dat past in elk interieur
Een design dat past in elk interieur
Fujitsu warmtepompen zijn beschikbaar in diverse maten en modellen. Zo zijn de lucht/lucht binnenunits beschikbaar in wandmodellen, vloermodellen, plafondmodellen, cassettemodellen, die perfect passen in een systeemplafond en waarbij enkel het paneel zichtbaar is, of kanaalmodellen, die geïntegreerd zijn in het (vals) plafond en waarbij enkel een rooster zichtbaar is. De lucht/water warmtepompen kunnen aangesloten worden op bijvoorbeeld vloerverwarming.
Makkelijk in gebruik
Makkelijk in gebruik
Dankzij de FGLair App kan uw systeem eenvoudig bediend worden door een smartphone of tablet, mits installatie van een wifi-module. Via de gebruiksvriendelijke interface van deze app kan u eenvoudig uw aircotoestellen in- en uitschakelen, de temperatuur wijzigen of een minimumtemperatuur instellen. De FGLair App is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.